Business & Finance Τρίτη 13/06/2023, 17:35
BUSINESS & FINANCE

ΤΑΙΠΕΔ: Μία προσφορά από τη Lamda Marinas Investments για τη μαρίνα mega yacht στην Κέρκυρα

ΤΑΙΠΕΔ: Μία προσφορά από τη Lamda Marinas Investments για τη μαρίνα mega yacht στην Κέρκυρα

Μία προσφορά από την Lamda Marinas Investments υποβλήθηκε για την υποπαραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα τεύχη του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα.

Υπενθυμίζεται πως η αδειοδοτημένη μαρίνα μεγάλων σκαφών αναψυχής βρίσκεται εντός του Λιμένα Κέρκυρας και χωροθετείται δυτικά του προβλήτα κρουαζιέρας, πλησίον του Σταθμού Επιβατών. Θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 98 σκάφη μήκους έως 140 μέτρων και έχει χερσαία ζώνη 39.400 τ.μ., η οποία μπορεί να επεκταθεί και να καλύψει έκταση περίπου, κατά μέγιστον, 100.000 τ.μ. 

Η ανάπτυξη της μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής στην Κέρκυρα εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των μαρινών και τουριστικών λιμένων του χαρτοφυλακίου του, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η «μάχη» για την παραχώρηση

Υπενθυμίζεται πως στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχαν προηγουμένως τέσσερα επενδυτικά σχήματα και συγκεκριμένα: Η ένωση εταιρειών AVAX – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, η ΤΕΚΑΛ, η D Marinas Hellas και η Lamda Marinas Investments. 

Το master plan του λιμένα Κέρκυρας περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας μη αξιοποιημένης μαρίνας μεγάλων σκαφών τύπου mega yacht, αντικαθιστώντας τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις επισκευής και συντήρησης μικρών σκαφών που βρίσκονται σήμερα στο δυτικό άκρο του λιμένα. Βρίσκεται στα δυτικά του υπάρχοντος εμπορικού λιμένα, σε γειτνίαση με τον σταθμό κρουαζιερόπλοιων σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από διεθνές αεροδρόμιο. 

Θεωρείται «γέφυρα» μεταξύ των ελληνικών και των λοιπών μεσογειακών προορισμών – διασυνδεδεμένη με εθνικά και διεθνή λιμάνια και περιοχές μεγάλης ζήτησης, συμπεριλαμβανομένου του Ιονίου, της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας και της νότιας Ιταλίας.

Με βάση το master plan φιλοδοξεί να φιλοξενεί σκάφη μήκους από 30 έως και 140 μέτρων και βυθίσματος έως και 5 m και να διαθέτει συνολικά περί τις 100 θέσεις. Η χερσαία ζώνη της έχει επιφάνεια 40 στρεμμάτων και μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία, πέραν των υποστηρικτικών της μαρίνας κτιρίων, και ξενοδοχείου, εμπορικού κέντρου και επιχειρήσεων εστίασης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης από Κέρκυρα: Πάνω από 60 έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ

Μάχη τεσσάρων για τη μαρίνα mega yacht στην Κέρκυρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News