Business & Finance Παρασκευή 9/06/2023, 12:16
BUSINESS & FINANCE

ΤΑΙΠΕΔ: Νέα παράταση έως 17 Ιουλίου στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό

ΤΑΙΠΕΔ: Νέα παράταση έως 17 Ιουλίου στον διαγωνισμό για την Αττική Οδό

Μέχρι τις 17 Ιουλίου και ώρα 17:00 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την Αττική Οδό, από τις 10 Ιουλίου που είχε τεθεί προηγουμένως. Ο διαγωνισμός αφορά τη νέα σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών σχετικά με τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για 25 έτη.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή προσφορών αποφασίστηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της πλειονότητας των προεπιλεγέντων επενδυτών. 

Σημειώνεται πως στις αρχές του Μαΐου, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου ενέκρινε την τελική μορφή της σύμβασης παραχώρησης, καθώς δεν θα υπάρξει περαιτέρω διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Μεταξύ των σημαντικών παραμέτρων της νέας σύμβασης ήταν το «κλείδωμα» του αντιτίμου των διοδίων στα 2,5 ευρώ (από 2,8 ευρώ που είναι σήμερα). Δίνεται όμως και η δυνατότητα στον ανάδοχο να αιτηθεί αναθεώρηση προς τα πάνω μετά το πέρας των πρώτων πέντε ετών της σύμβασης. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρξει σαφής και αναλυτική αιτιολόγηση με κυκλοφοριακές μελέτες και άλλα δεδομένα που οφείλει να προσκομίσει ο ανάδοχος για να τεκμηριώσει τη μείωση της κυκλοφορίας και των εσόδων (συγκριτικά με την απόδοση της σύμβασης), ώστε να εξασφαλίσει την αύξηση του αντιτίμου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αττική Οδός: Ορατός ο κίνδυνος εκτροχιασμού για τη νέα σύμβαση

Αττική Οδός: Διόδια στα 2,5 ευρώ προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης

Έρχονται διαγωνισμοί για τρία μεγάλα έργα στην Αττική

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News