BUSINESS & FINANCE

Πληρωμές για το market pass και σκέψεις για επέκταση άλλο ένα 6μηνο

Πληρωμές για το market pass και σκέψεις για επέκταση άλλο ένα 6μηνο

Άλλη μια πληρωμή, και συγκεκριμένα η προτελευταία, ξεκίνησε σήμερα για το market pass για όσους επέλεξαν την πίστωση του ποσού στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι πάλι είχαν επιλέξει τον τραπεζικό λογαριασμό, έλαβαν τον Μάιο όλο το ποσό για ένα τρίμηνο. 

Επιπλέον, ποσά έχουν λαμβάνειν και όσοι είχαν δηλώσει λάθος iban και μετά την διόρθωση στην οποία προχώρησαν θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που δικαιούνται, καθώς δεν χάνεται η επιδότηση των προηγούμενων μηνών. 

Άλλο ένα εξάμηνο market pass

Mπορεί ο πληθωρισμός να πέφτει, με τον ρυθμό αύξησης των τιμών να είναι μικρότερος, παρόλα αυτά, οι αυξήσεις στα τρόφιμα συνεχίζουν να τρέχουν με ρυθμούς άνω του 10%, με αποτέλεσμα τα ψώνια στο super market για πολλά νοικοκυριά να γίνονται  δύσκολη υπόθεση. Ο δείκτης τιμών στα τρόφιμα βρίσκεται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στο 11,4%. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, κατά την προεκλογική περίοδο της πρώτης κάλπης είχε αναφέρει πως εφόσον το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά, αλλά υπάρχει και ανάγκη, θα προχωρήσει στην ανανέωση του market pass για άλλο ένα εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται πως για το market pass, η ενίσχυση ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων. Το μηνιαίο όριο αγορών επί του οποίου ένα νοικοκυριό λαμβάνει την ενίσχυση 10%, ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Η ενίσχυση δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού: 

Ένα μονομελές νοικοκυριό θα ενισχύεται το εξάμηνο με 22 ευρώ ανά μήνα.

Έγγαμο ζευγάρι χωρίς τέκνα δικαιούται το 10% από τα 220 + 100 ευρώ, δηλαδή 32 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 192 ευρώ (€32 x 6 μήνες).

Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα τέκνο δικαιούται το 10% από τα 220 + 100 ευρώ, δηλαδή 32 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 192 ευρώ (€32 x 6 μήνες).

Διαζευγμένος γονέας με δύο τέκνα δικαιούται το 10% από τα 220 + (2 x 100) ευρώ, δηλαδή 42 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 252 ευρώ (€42 x 6 μήνες).

Έγγαμο ζευγάρι με δύο τέκνα και ένα φιλοξενούμενο μέλος δικαιούται το 10% από τα 220 + (4 x 100) ευρώ, δηλαδή 62 ευρώ ανά μήνα και συνολικά 372 ευρώ (€62 x 6 μήνες).

Διαβάστε επίσης: 

Ο πληθωρισμός υποχωρεί, η ακρίβεια παραμένει

Eurostat: Στο 4,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο στην Ελλάδα – Στο 6,1% στην Ευρωζώνη

Σούπερ μάρκετ: Αγοράζουμε λιγότερα και φθηνότερα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News