Business & Finance Πέμπτη 1/06/2023, 18:02
BUSINESS & FINANCE

To SMERC του Ν. Καραμούζη επενδύει στην ΕΨΑ

To SMERC του Ν. Καραμούζη επενδύει στην ΕΨΑ

Στην ΕΨΑ επένδυσε το SMERemediumCap (SMERC), το επενδυτικό ταμείο του Νίκου Καραμούζη, με στόχο τη δυναμική ανάπτυξή της στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Σημειώνεται πως σύμφωνα με εκτιμήσεις η αγορά αναψυκτικών στην Ελλάδα αποτιμάται σχεδόν στα 370 εκατ. ευρώ και αναπτύσσεται με ρυθμό περίπου 5% ετησίως.

Η συνεργασία του SMERC με την οικογένεια Τσαούτου έχει ως στόχο την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, την αξιοποίηση του έμπειρου στελεχιακού δυναμικού της και την ενίσχυσή του με ικανά και έμπειρα στελέχη. Παράλληλα, θα δρομολογηθεί μέσω επενδύσεων η αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων και των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ενώ θα αναπτυχθούν νέα δίκτυα και προορισμοί πωλήσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της SMERC, άμεση προτεραιότητα αποτελεί η συστηματική εμπορική αξιοποίηση του ονόματος της ΕΨΑ – ενός brand με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, πιστότητα και αξιοπιστία στο καταναλωτικό κοινό και ευρύτερα στην Ελληνική κοινωνία. 

«Η επένδυσή του SMERC στην ΕΨΑ στηρίζεται στην εκτίμηση της μεσοπρόθεσμης ισχυρής ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, στη σημαντική άνοδο του τουρισμού και στο διαυγές και ισχυρό όνομα της εταιρείας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται πως η ΕΨΑ, που ιδρύθηκε στην Αγριά του Βόλου, μετρά ιστορία σχεδόν 100 ετών.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News