Business & Finance Κυριακή 23/04/2023, 11:30
ΒUSINESS & FINANCE

ING: Μήνυση κατά της μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας για συμβόλαια χαλκού

ING: Μήνυση κατά της μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας για συμβόλαια χαλκού

Η ολλανδική τράπεζα ING κατέθεσε μήνυση κατά της μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας για ζημίες που υπέστη σε μια σειρά συμφωνιών χαλκού ζητώντας αποζημίωση 170 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ING ισχυρίστηκε ότι η Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) παραβίασε τους όρους της σύμβασης επειδή δημοσίευσε έγγραφα εξαγωγής για συναλλαγές χαλκού χωρίς να εισπράξει πληρωμές, σύμφωνα με την εφημερίδα FT, επικαλούμενη έγγραφα στο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ πραγματοποίησε ακρόαση για την υπόθεση στις 12 Απριλίου.

Η εικαζόμενη παραβίαση συμβολαίου οδήγησε σε απώλειες κρατήσεων της ING για μέταλλα που πωλήθηκαν στη Maike Metals International από την Triway International, που ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τη Maike με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Η Maike, ο μεγαλύτερος έμπορος χαλκού της Κίνας, είχε τραπεζικές συναλλαγές με την ICBC ενώ η Triway ήταν με την ING.

Η Triway δεν έλαβε πληρωμή και η ING χρηματοδοτούσε τις συμφωνίες της, επικαλούμενη πηγές. 

Τον Φεβρουάριο, η Maike υπέβαλε αίτημα σε κινεζικό δικαστήριο για προκαταρκτική αναδιάρθρωση καθώς προσπαθεί να βγει από μια κρίση ρευστότητας. Η εταιρεία είχε ζητήσει βοήθεια από την κινεζική κυβέρνηση και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αφού αναγκάστηκε να καθυστερήσει ορισμένες πληρωμές για εισαγόμενο χαλκό.

Η Ρυθμιστική Επιτροπή Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνας ρώτησε την ING για την υπόθεση, σύμφωνα με τις πηγές. 

Ο ING και η Maike αρνήθηκαν να σχολιάσουν στους FT την υπόθεση. Η ICBC και η CBIRC δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα της εφημερίδας για σχολιασμό.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News