BUSINESS & FINANCE

Γ. Προκοπίου: Τα επόμενα βήματα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Γ. Προκοπίου: Τα επόμενα βήματα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στην σταδιακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την ενίσχυση των συστημάτων πυρασφάλειας και πυρόσβεσης και την επαναλειτουργία της μεγάλης δεξαμενής που έχει παραμείνει αδρανής για περίπου 20 χρόνια θα στοχεύουν οι πρώτες προσπάθειες της νέας ιδιοκτησίας. 
Αυτό δήλωσε ο κ. Γιώργος Προκοπίου κατά την επίσημη επικύρωση της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων των περιουσιακών στοιχείων της «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» στις εταιρείας συμφερόντων του, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών

Όπως σημείωσε δεν αποκλείεται ο ίδιος να είναι και ο πρώτος «πελάτης» των νέων Ναυπηγείων, καθώς θα μπορούσε να αναθέσει κάποιες εργασίες, χωρίς να ανησυχεί για το ενδεχόμενο καθυστερήσεων που μπορεί να προκαλούσα προβλήματα σε κάποιον άλλον πελάτη. 

Ακόμη, προανήγγειλε την δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο, καθώς και δέσμευσης άνθρακα και παραγωγής πράσινης μεθανόλης. «Έτσι δημιουργούμε πραγματικά μια μονάδα μηδενικών εκπομπών», σημείωσε. Θέλοντας να καθησυχάσει την τοπική κοινωνία (σ.σ. σε σχετικές καταγγελίες έχει προχωρήσει ο Δ. Χαϊδαρίου) ο κ. Προκοπίου διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να φτιάξει μονάδα αεροποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU).«Έναν σωλήνα θα βάλουμε, ας μην ανησυχεί ο κ. Δήμαρχος», σημείωσε ο κ. Προκοπίου για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «δεν έχει νόημα να φτιάξεις κάτι τέτοιο, όταν έχει δίπλα σου τη Ρεβυθούσα». 

Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο ο κ. Προκοπίου ανέφερε ότι στόχος είναι τα Ναυπηγεία να δουλέψουν πάνω στην αιχμή της τεχνολογίας, αναφέροντας χωρίς να δώσει λεπτομέρειες πλοία τελευταίας τεχνολογίας, που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια ή χωρίς πλήρωμα. «Δεν με ενδιαφέρει να κολλάω λαμαρίνες, ούτε μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα μεγάλα Ναυπηγεία της Ασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από την πλευρά του χαρακτήρισε τον κ. Προκοπίου ως «από μηχανής Θεό» για το Ναυπηγεία και στάθηκε στις κινήσεις της κυβέρνησης που τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα της ναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

«Στον συγκεκριμένο κλάδο η Ελλάδα έχει δείξει σημαντικές επιδόσεις στο παρελθόν και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αποτελούν πυρήνα του κλάδου. Η ανάπτυξης της ναυπηγικής και της αμυντικής βιομηχανίας πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο όλων των εμπλεκόμενων μερών. Θέλουμε και επιδιώκουμε ο κλάδος να αναγεννηθεί», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε επίσης:

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Έπειτα από πέντε χρόνια πιάνουν ξανά δουλειά

ΣτΕ: Ξεμπλόκαρε η μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News