Business & Finance Παρασκευή 10/03/2023, 14:07
BUSINESS & FINANCE

ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ: Ανακοινώθηκαν οι μεταβατικοί Πρόεδροι – Διευθύνοντες Σύμβουλοι

ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ: Ανακοινώθηκαν οι μεταβατικοί Πρόεδροι – Διευθύνοντες Σύμβουλοι

Ανακοινώθηκαν οι μεταβατικοί Πρόεδροι – Διευθύνοντες Σύμβουλοι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ.

Συγκεκριμένα:

Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο κύριος Παναγιώτης Τερεζάκης, συγκοινωνιολόγος, σήμερα τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ.

Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο κύριος Χρήστος Παληός, πολιτικός μηχανικός, σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ.

Οι ανωτέρω αναλαμβάνουν μεταβατικά τις θέσεις αυτές έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί προς αυτό τον σκοπό δημόσια διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει εντός της ημέρας σε ανακοίνωση για τις αποζημιώσεις για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται πως στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί για τη δρομολόγηση άμεσων πρωτοβουλιών για τη στήριξη των συγγενών θυμάτων (οικονομική, ηθική, ψυχολογική), καθώς και την ολοκλήρωση του έργου τηλεδιοίκησης στους σιδηροδρόμους μέχρι το τέλος καλοκαιριού.

Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το σχέδιο για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μετακινήσεων. Το υπουργείο είναι στη διάθεση της Βουλής και των κομμάτων για ενημέρωση των αρχηγών ή όποιων επιλέξουν εκείνοι. 

Η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι έτοιμη να ενσωματώσει οποιαδήποτε δημιουργική πρόταση κατατεθεί.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News