Business & Finance Τρίτη 7/02/2023, 22:49
BUSINESS & FINANCE

Delta: Αύξηση κατά 5% των αμοιβών των εργαζομένων

Delta: Αύξηση κατά 5% των αμοιβών των εργαζομένων

Η Delta Air Lines Inc. αυξάνει τις αμοιβές των μη συνδικαλισμένων υπαλλήλων της κατά 5%, καθώς οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες απολαμβάνουν την ανάκαμψη της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια, η οποία διατηρείται σταθερή παρά την αυξανόμενη αβεβαιότητα για την οικονομία και τις καταναλωτικές δαπάνες.

Η κίνηση αυτή περιλαμβάνει αύξηση του βασικού μισθού για τους εργαζόμενους στο έδαφος και τους υπαλλήλους που εκτελούν πτήσεις σε όλο τον κόσμο, μαζί με πρόσθετες αποζημιώσεις για ορισμένους άλλους εργαζόμενους με βάση την επίδοσή τους, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Εντ Μπάστιαν, σε εσωτερικό σημείωμα την Τρίτη. Η αύξηση των μισθών, με ισχύ από την 1η Απριλίου, εξαιρεί «όσους καλύπτονται από βιομηχανική ή κυβερνητική αξίωση ή συλλογική σύμβαση», ανέφερε.

Η κίνηση ακολουθεί τις υπόλοιπες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες που αυξάνουν τους μισθούς ή διευρύνουν το εργατικό δυναμικό τους, καθώς ο κλάδος ανακάμπτει από τη βαθιά πτώση της ζήτησης στις αρχές της πανδημίας. Ο Μπάστιαν επικαλέστηκε την ανάκαμψη των κερδών για την αυξημένη πληρωμή, η οποία ακολουθεί αύξηση 4% πέρυσι.

Οι πιλότοι, η μόνη μεγάλη οργανωμένη ομάδα εργασίας στη Delta, ψηφίζουν επί του παρόντος για μια προσωρινή συμφωνία που προβλέπει σωρευτικές αυξήσεις 34% σε τέσσερα χρόνια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News