Δελτια Τυπου Τετάρτη 17/01/2024, 17:39
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Martina Mazzarello (Senseable City Lab ΜΙΤ): Προσπαθούμε να μιλήσουμε όλες τις διαφορετικές γλώσσες που μιλά μια πόλη

Martina Mazzarello (Senseable City Lab ΜΙΤ): Προσπαθούμε να μιλήσουμε όλες τις διαφορετικές γλώσσες που μιλά μια πόλη

Στις έξυπνες πόλεις και στην αξιοποίηση των αναδυόμενων τεχνολογιών με στόχο την αστική βιωσιμότητα αναφέρθηκε η Martina Mazzarello,  Senior Post-doctoral Researcher στο Senseable City Lab του MIT, κατά την παρουσίασή της στο 1ο ΜΙΤ EmTech Europe στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εφημερίδα Καθημερινή, το διήμερο 17 και 18 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Κατά την ομιλία της στο συνέδριο του MIT Technology Review, η κ. Mazzarello μοιράστηκε με το κοινό παραδείγματα λύσεων που έχει αναπτύξει το Senseable City Lab, το εργαστήριο του MIT που στόχο έχει να διερευνά και να προβλέπει πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, αλλά και τις επιπτώσεις τους στις πόλεις.

Martina Mazzarello (Senseable City Lab ΜΙΤ): Προσπαθούμε να μιλήσουμε όλες τις διαφορετικές γλώσσες που μιλά μια πόλη-1
Martina Mazzarello, Senior Post-doctoral Researcher at Senseable City Lab, MIT

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε το μέλλον των τεχνολογιών και το μέλλον των πόλεων», εξήγησε, ενώ ανέφερε ότι η ομάδα που απαρτίζει το εργαστήριο αποτελείται από ερευνητές με διαφορετικό υπόβαθρο. «Προσπαθούμε να μιλήσουμε όλες τις διαφορετικές γλώσσες που μιλά μια πόλη. Έχουμε, λοιπόν, μαθηματικούς, επιστήμονες υπολογιστών, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, βιολόγους, οι οποίοι προσπαθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την πόλη από τη δική τους οπτική γωνία». Οι ερευνητές αξιοποιούν όλους τους τύπους δεδομένων που διαθέτουν, συχνά από ανεκμετάλλευτες μέχρι τώρα πηγές, όπως τα συστήματα αποχέτευσης των πόλεων, για την επίλυση προβλημάτων, αναπτύσσοντας καινοτόμες εφαρμογές και λύσεις.

Martina Mazzarello (Senseable City Lab ΜΙΤ): Προσπαθούμε να μιλήσουμε όλες τις διαφορετικές γλώσσες που μιλά μια πόλη-2
Moderator: Melissa Heikkila, Senior Reporter for AI, MIT Technology Review

Η ερευνητρια του MΙΤ συζήτησε στη συνέχεια με τη Melissa Heikkilä, δημοσιογράφο για την τεχνητή νοημοσύνη στο MIT Technology Review, για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που προκύπτουν μέσα από τη δουλειά της στο εργαστήριο, αλλά και για τις εκπλήξεις που συναντά κανείς όταν οι πιλοτικές εφαρμογές μεταφέρονται σε μια αληθινή πόλη. Αλλά όλα αυτά είναι πολύ χρήσιμα για να βελτιώσουμε αυτό που κάνουμε και να πάμε παρακάτω». Μια μεγάλη πρόκληση που εντοπίζει στη δουλειά της είναι το γεγονός ότι κάθε πόλη είναι διαφορετική. Ωστόσο, εμπλέκοντας στη διαδικασία τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την εκάστοτε πόλη, τα projects προσαρμόζονται στις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Για να παρακολουθήσετε το «EmTech Europe» αποκτήστε το εισιτήριό σας εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: emtecheurope.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News