Δελτια Τυπου Τετάρτη 17/01/2024, 12:30
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το συνέδριο MIT «EmTech Europe» άνοιξε αυλαία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το συνέδριο MIT «EmTech Europe» άνοιξε αυλαία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ξεκίνησε, σήμερα, τις εργασίες του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1o MIT “EmTech Europe” στην Ελλάδα. Το παγκοσμίου φήμης Συνέδριο του MIT Technology Review, που στόχο έχει να διερευνήσει τη μετασχηματιστική δύναμη της τεχνολογίας στη διαμόρφωση του μέλλοντος, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Καθημερινή» το διήμερο 17 και 18 Ιανουαρίου 2024.

Το συνέδριο MIT «EmTech Europe» άνοιξε αυλαία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-1
Ηλιάνα Μάγρα, Δημοσιογράφος, Καθημερινή

Στη διάρκεια της τελετής έναρξης του συνεδρίου, η Ηλιάνα Μάγρα, δημοσιογράφος στην Καθημερινή, αναφέρθηκε στη μετασχηματιστική δύναμη των αναδυόμενων τεχνολογιών και στις τάσεις της εποχής μας, που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη διακυβέρνηση, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτές αναδιαμορφώνουν τη βιομηχανία και το μέλλον της εργασίας. Υπογράμμισε τη σημασία του να κατανοήσουμε πώς θα επηρεάσει η τεχνολογία μια σειρά από τομείς, πώς θα συνεισφέρει στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, πώς θα επιδράσει στην προστασία της ιδιωτικότητας αλλά και στην εξεύρεση νέων ισορροπιών. Έκλεισε με μια επίκαιρη αναφορά στον Ηράκλειτο και στη ρήση του ότι «η μόνη σταθερά είναι η αλλαγή».

Το συνέδριο MIT «EmTech Europe» άνοιξε αυλαία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-2
Ted Hu, Ανώτερος Διευθυντής Διεθνών Συνεργασιών, MIT Technology Review

Στη συνέχεια, καλωσόρισε τον Ted Hu, Senior Manager of International Partnerships, στο MIT Technology Review, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του ομώνυμου περιοδικού. Το MIT Technology Review ξεκίνησε την πορεία του το 1899 με άρθρα που διερευνούσαν τον τρόπο με τον οποίο αλλάζουν τον κόσμο οι αναδυόμενες τεχνολογίες κάθε εποχής. Τόνισε ότι πλέον το περιοδικό φιλοξενεί υλικό «με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», με γνώμονα το πώς μπορούν οι άνθρωποι να αξιοποιήσουν την τεχνολογική αλλαγή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους. Αναφέρθηκε επίσης στα συνέδρια του EmTech που ξεκίνησαν το 1999 και πραγματοποιούνται πια σε όλο τον κόσμο, καθώς και στον διαγωνισμό «Innovators Under 35» που αναζητά σε παγκόσμια κλίμακα τεχνολογικά ταλέντα «που θα αλλάξουν τον κόσμο».

Για να παρακολουθήσετε το «EmTech Europe» αποκτήστε το εισιτήριό σας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: emtecheurope.com

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News