Κόσμος Παρασκευή 23/12/2022, 14:17
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης

Παρίσι: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα, σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο κέντρο του Παρισιού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και άλλοι τέσσερις να τραυματιστούν, δύο εξ αυτών σοβαρά.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο κουρδικό πολιτιστικό κέντρο «Ahmet Kaya» στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV. Ανώτερος αξιωματούχος του Δημαρχείου του Παρισιού επιβεβαίωσε το συμβάν.

«Σημειώθηκε επίθεση με όπλο. Ευχαριστώ τις δυνάμεις ασφαλείας για την ταχεία δράση τους» έγραψε στο Twitter ο αντιδήμαρχος Emmanuel Gregoire. «Οι σκέψεις μας στα θύματα και στους μάρτυρες αυτής της τραγωδίας».

Η Αστυνομία του Παρισιού είπε ότι αντιμετωπίζει περιστατικό στη Rue d’Enghien, στο 10ο διαμέρισμα, και προέτρεψε το κοινό να μείνει μακριά από την περιοχή, ενώ η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε ότι ο 69χρονος ένοπλος συνελήφθη. 

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο AFP ότι ακούστηκαν επτά ή οκτώ πυροβολισμοί, σπέρνοντας χάος στον δρόμο. «Επικράτησε ο απόλυτος πανικός. Μείναμε κλεισμένοι μέσα», δήλωσε καταστηματάρχης παρακείμενου κτιρίου.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News