Κόσμος Παρασκευή 28/10/2022, 21:47
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Θα χτίσω τον αιώνα της Τουρκίας» – Αιχμές κατά της Δύσης

Ερντογάν: «Θα χτίσω τον αιώνα της Τουρκίας» – Αιχμές κατά της Δύσης

Στο όραμά του για την Τουρκία αναφέρθηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε εκδήλωση που διοργάνωσε και είχε τίτλο «Ο αιώνας της Τουρκίας», ενώ άφησε αιχμές και κατά της Δύση.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, Μανώλη Κωστίδη, η ομιλία του Τούρκου προέδρου διήρκεσε μία ώρα και 58 λεπτά και κατά την διάρκειά της αναφέρθηκε στο όραμά του για την Τουρκία.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε καλύτερες μέρες για την Τουρκία μετά τον Ιούνιο του 2023 με όραμα το 2071.

Επίσης, αναφέρθηκε και στα «σύνορα της καρδιάς του» όπως είπε υποστηρίζοντας «ότι η Τουρκία θα πάει πιο μπροστά μαζί με τους φίλους στα σύνορα της καρδιάς τους και με τις προσευχές των καταπιεσμένων». Υποστήριξε επίσης, ότι «θα χτίσει τον αιώνα της Τουρκίας» και υποσχέθηκε να κάνει τη χώρα του «μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου».

Σύμφωνα επίσης με το ρεπορτάζ, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί όπου όπως είπε είναι «ουσιαστικά μια παρακαταθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή τονίζοντας πως είναι μια μεγάλη πρόκληση κατά της παγκόσμιας κηδεμονίας». Τέλος, μίλησε για ιμπεριαλιστές που πολεμάνε την κυβέρνησή του, αφήνοντας αιχμές κατά της Δύσης.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News