Κόσμος Τετάρτη 26/10/2022, 16:17
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πράσινο φως για κατοχή 30 γρ. κάνναβης

Γερμανία: Πράσινο φως για κατοχή 30 γρ. κάνναβης

Κατοχή και χρήση έως και 30 γραμμαρίων κάνναβης θα επιτρέπει σε ενηλίκους για λόγους αναψυχής η Γερμανία, μετά το πράσινο φως που έδωσε το υπουργικό συμβούλιο σήμερα. Στο πλαίσιο του νέου νόμου θα επιτρέπεται επίσης η ελεγχόμενη παραγωγή και πώληση της κάνναβης με σκοπό τον περιορισμό της διακίνησης στη μαύρη αγορά.

Για την υιοθέτηση των μέτρων τίθενται αυστηροί περιορισμοί, όπως ο καθορισμός συγκεκριμένων καταστημάτων που θα έχουν άδεια πώλησης, ενώ παράλληλα αναμένεται να εξεταστεί η ποσότητα χρήσης THC (τετραϋδροκανναβιδιόλη που προκαλεί μέθη) σε ενήλικες κάτω των 21 ετών.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την Κομισιόν, μία διαδικασία η οποία ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω της ήδη βαριάς ατζέντας με την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Υγείας, Karl Lauterbach, η νομιμοποίηση ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ το πρώτο τρίμηνο του 2023. «Είναι σημαντικό, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο σε αυτή τη στιγμή», παραδέχθηκε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Philip Schetter, CEO της Cantourage, μίας εκ των αναδυόμενων εταιρειών κάνναβης στη χώρα, προέβλεψε πως η Γερμανία θα πρέπει να εισάγει και από άλλες χώρες, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Tikun Europe: Έρχονται τα πρώτα ελληνικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης

Ποια κυβέρνηση και γιατί μοιράζει στους πολίτες της ένα εκατομμύριο δενδρύλλια κάνναβης

Έρευνα: Το ήμισυ των Ευρωπαίων τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News