Κόσμος Τρίτη 11/10/2022, 19:21
ΚΟΣΜΟΣ

Τη στήριξή της στην Ουκρανία «για όσο χρειαστεί» επαναλαμβάνει η G7

Τη στήριξή της στην Ουκρανία «για όσο χρειαστεί» επαναλαμβάνει η G7

Τη δέσμευση τους να «παράσχουν οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική, διπλωματική και νομική υποστήριξη στην Ουκρανία για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί» τόνισαν σήμερα σε κοινό ανακοινωθέν τους οι ηγέτες της G7 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παράλληλα, οι ηγέτες της G7 προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε χρήση από την Ρωσία πυρηνικών όπλων θα έχει σοβαρές συνέπειες και επέκριναν την «ανεύθυνη ρητορική για τα πυρηνικά» της Ρωσίας.

Στο ανακοινωθέν της Ομάδων των 7 ηγετών αναφέρεται ότι «διαβεβαιώσαμε τον πρόεδρο Ζελένσκι ότι είμαστε απτόητοι και σταθεροί στη δέσμευσή μας να παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεται η Ουκρανία για να διατηρήσει την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα».

Οι ηγέτες των κρατών μελών της G7 καταδίκασαν τις πιο πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία και δήλωσαν ότι θα καταστήσουν υπόλογο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τους υπεύθυνους, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις με τον πιο έντονο τρόπο και υπενθυμίζουμε ότι οι επιθέσεις αδιακρίτως κατά αθώων αμάχων πληθυσμών συνιστούν έγκλημα πολέμου», προσέθεσαν στο ανακοινωθέν τους.

Δεν παρέλειψαν επίσης να υπογραμμίσουν ότι η ανακοινωθείσα δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης μεταξύ Μόσχας και Μινσκ αποτελεί «το πιο πρόσφατο παράδειγμα συνενοχής» της Λευκορωσίας με τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

«Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις αρχές της Λευκορωσίας να σταματήσουν να επιτρέπουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιούν» το έδαφός της για να υποστηρίξουν την πολεμική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας, πρόσθεσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της G7.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News