Κόσμος Πέμπτη 6/10/2022, 14:49
ΚΟΣΜΟΣ

Διαρροές Nord Stream: «Σαμποτάζ με εκρήξεις» δείχνει η σουηδική έρευνα

Διαρροές Nord Stream: «Σαμποτάζ με εκρήξεις» δείχνει η σουηδική έρευνα

Οι πρώτες έρευνες αυτής της εβδομάδας από τις σουηδικές αρχές στον τόπο των διαρροών που εκδηλώθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική «ενισχύουν τις υποψίες για σαμποτάζ με εκρήξεις» οι οποίες προκάλεσαν «σοβαρές ζημίες», ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

«Είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ότι εκδηλώθηκαν εκρήξεις κοντά στους Nord Stream 1 και 2 εντός της σουηδικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, οι οποίες προκάλεσαν σοβαρές ζημίες στους αγωγούς φυσικού αερίου», δήλωσε ο ειδικός εισαγγελέας αρμόδιος για τη σουηδική έρευνα σε ανακοίνωση.

«Οι επιθεωρήσεις στους τόπους του εγκλήματος ενίσχυσαν τις υποψίες για διακεκριμένο σαμποτάζ. Επιτόπου έχουν γίνει κατασχέσεις που θα εξετασθούν», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία ανακοίνωσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τη σύσταση κοινής ομάδας για την έρευνα των διαρροών στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream. «Όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς μια πράξη δολιοφθοράς εναντίον των αγωγών Nord Stream», υπογράμμισε το Σάββατο η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News