Κόσμος Κυριακή 31/07/2022, 15:48
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Βίντεο της Χεζμπολάχ ρίχνει λάδι στη φωτιά της διαμάχης για τα θαλάσσια σύνορα

Πλάνα από drone με ισραηλινά πλοία σε αμφισβητούμενο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα μετέδωσε η Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας την ένταση των δύο πλευρών για τα θαλάσσια σύνορα

Ισραήλ: Βίντεο της Χεζμπολάχ ρίχνει λάδι στη φωτιά της διαμάχης για τα θαλάσσια σύνορα

Η Χεζμπολάχ μετέδωσε την Κυριακή πλάνα από drone με ισραηλινά πλοία σε αμφισβητούμενο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα, υπογραμμίζοντας την ένταση των δύο πλευρών για τα θαλάσσια σύνορα.

Σύμφωνα με το βίντεο, που διήρκησε περίπου ένα λεπτό και 16 δευτερόλεπτα, η Χεζμπολάχ παρακολουθούσε όλα τα πλοία που έπλεαν στο κοίτασμα φυσικού αερίου Karish, επισημαίνοντας τις συντεταγμένες και τις θέσεις των πλοίων για αρκετές ημέρες, από τον περασμένο Ιούνιο εως το Ιούλιο 2022.

Ο Λίβανος ισχυρίζεται ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish είναι αμφισβητούμενο έδαφος στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για τα θαλάσσια σύνορα, ενώ το Ισραήλ λέει ότι βρίσκεται εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων οικονομικών του υδάτων. Το βίντεο που προβλήθηκε στην τηλεόραση al-Manar ολοκληρώθηκε όμως με πλάνα ενός πυραύλου με τις λέξεις “εντός εμβέλειας” στα αραβικά και τα εβραϊκά.

Το βίντεο περιείχε επίσης μια φράση που είχε εκφράσει προηγουμένως ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποιώντας ότι «το χάσιμο χρόνου δεν ωφελεί».

Ο ισραηλινός στρατός νωρίτερα αυτόν τον μήνα κατέρριψε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ που πετούσαν πάνω από το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish στη Μεσόγειο Θάλασσα.

πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News