Κόσμος Κυριακή 29/05/2022, 22:58
ΚΟΣΜΟΣ

B. Ζελένσκι: Απέπεμψε τον επικεφαλής ασφαλείας του Χαρκόβου

B. Ζελένσκι: Απέπεμψε τον επικεφαλής ασφαλείας του Χαρκόβου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι απέπεμψε τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας του Χαρκόβου, ο οποίος «δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης» από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή.

«Ήρθα, είδα και απέπεμψα τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας της περιφέρειας (του Χαρκόβου), γιατί δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης ήδη από τις πρώτες ημέρες αυτού του πολέμου, αλλά σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του», εξήγησε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, μετά την επίσκεψή του στο Χάρκοβο, την πρώτη εκτός των «ορίων» του Κιέβου από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Ζελένσκι, κατά την περιοδεία στο Χάρκοβο, απένειμε αριστεία, αλλά και δώρα στους στρατιώτες της πόλης. «Θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές σας, για όλους εμάς και για τη χώρα μας», είπε προς τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που μάχονται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. 

Πάντως, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, μετά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου, ακολούθησε μπαράζ εκρήξεων στην περιοχή. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News