Κόσμος Πέμπτη 26/05/2022, 20:18
ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα κυβερνοεπίθεσης ο επικεφαλής του ΟΗΕ

Θύμα κυβερνοεπίθεσης ο επικεφαλής του ΟΗΕ

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε και ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες όπως ανακοίνωσε η γραμματεία του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα σε επιστολή της προς τις 193 χώρες μέλη του Οργανισμού προειδοποιεί για τον κίνδυνο μηνυμάτων που υποτίθεται ότι εστάλησαν από τον επικεφαλής της Αντόνιο Γκουτέρες στους αντιπροσώπους τους στο πλαίσιο μιας κυβερνοεπίθεσης.

Κάνοντας λόγο για «σειρά περιστατικών ασφάλειας της πληροφορίας», η επιστολή αυτή που φέρει την ημερομηνία της Τρίτης και περιήλθε σήμερα σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφέρει ότι πολλοί διπλωματικοί υπάλληλοι «έλαβαν ανεπίκλητα μηνύματα που υποτίθεται ότι προέρχονταν από τον γενικό γραμματέα».

Τα μηνύματα αυτά διευκρινίζουν στον παραλήπτη ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους μέσω του προσωπικού του αριθμού.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εν λόγω αριθμός δεν συνδέεται με τον ΟΗΕ και τα μηνύματα δεν εστάλησαν από τη γραμματεία, αναφέρει η γραμματεία στην επιστολή της, υπενθυμίζοντας ότι οι επικοινωνίες του επικεφαλής του ΟΗΕ με τα κράτη μέλη ακολουθούν ένα πρωτόκολλο, που δεν αναφέρεται, και καλεί τα μέλη να εξακριβώνουν τη γνησιότητα των μηνυμάτων.

Η γραμματεία του ΟΗΕ διευκρινίζει στην επιστολή της ότι τα παραπλανητικά μηνύματα που καταγράφηκαν, μεταδόθηκαν από αριθμούς τηλεφώνων των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι οι αμερικανικές αρχές κατέγραψαν περιστατικά που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή στον ΟΗΕ: «Ανυπόστατες οι αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου»

OHΕ: Κοινή δήλωση Ελλάδας και έξι χωρών για το μεταναστευτικό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News