Κόσμος Τρίτη 22/03/2022, 16:32
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Φάουτσι: Νωρίς να κηρύξουμε νίκη κατά της Covid

Η υποπαραλλαγή ΒΑ.2 της «Όμικρον» ίσως προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ παρόμοια με εκείνη που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αναφέρει ο Φάουτσι

Κορωνοϊός – Φάουτσι: Νωρίς να κηρύξουμε νίκη κατά της Covid

Η υποπαραλλαγή ΒΑ.2 της «Όμικρον» του κορωνοϊού ίσως προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ παρόμοια με εκείνη που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον κορυφαίο Αμερικανό λοιμωξιολόγο Άντονι Φάουτσι.

Ο Φάουτσι δήλωσε στο δίκτυο ABC ότι «δεν είναι η στιγμή για να κηρύξουμε νίκη, γιατί αυτός ο ιός μας έχει ξεγελάσει στο παρελθόν, και πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για την πιθανότητα εμφάνισης μιας νέας παραλλαγής για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένου», δήλωσε ο Φάουτσι.

Ο Φάουτσι δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν αναμένει μια μεγάλη έξαρση της Covid στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι παρ’ όλο που η ΒΑ.2 είναι πιο μεταδοτική από την αρχική εκδοχή της Όμικρον, φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση.

Στην Ευρώπη, τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι, αφότου οι περισσότερες χώρες χαλάρωσαν όλους τους περιορισμούς.

Στις ΗΠΑ, ωστόσο, οι αριθμοί συνεχίζουν να μειώνονται και ο μέσος όρος νέων κρουσμάτων είναι 29.905 ανά ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία των New York Times, μειωμένος δηλαδή κατά 33% σε σχέση με τρεις εβδομάδες πριν.

Ωστόσο, το CDC ανέφερε ότι ο αριθμός των παιδιών κάτω των 5 ετών που νοσηλεύονταν με Covid κατά την περίοδο έξαρσης της Όμικρον, ήταν πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με προηγούμενες περιόδους της πανδημίας.

Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να εμβολιαστούν τα παιδιά, όπως και οι έγκυες γυναίκες, οι συγγενείς τους και όσοι τους παρέχουν φροντίδα, αναφέρεται σε σχετική έκθεση.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από MarketWatch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News