Κόσμος Τρίτη 1/03/2022, 07:24
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τεράστια ρωσική αυτοκινητοπομπή κινείται προς το Κίεβο

Ουκρανία: Τεράστια ρωσική αυτοκινητοπομπή κινείται προς το Κίεβο

Αυτοκινητοπομπή μήκους περίπου 65 χιλιομέτρων με ρωσικά στρατιωτικά οχήματα συνεχίζει τη σταθερή πορεία της προς το Κίεβο, όπως δείχνουν εικόνες από δορυφόρο, αφότου οι χθεσινές συνομιλίες για ειρήνευση που πραγματοποιήθηκαν στα σύνορα της Λευκορωσίας δεν κατέληξαν σε συμφωνία, παρά μόνο στη δέσμευση  των δύο πλευρών να συναντηθούν ξανά τις επόμενες ημέρες. 

Τη νύχτα, εκρήξεις ακούστηκαν σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία, ενώ τα ξημερώματα, οι σειρήνες ήχησαν και πάλι στο Κίεβο, καθώς οι Ρώσοι σφυροκοπούσαν ουκρανικές πόλεις, όπως το Χάρκοβο και το Κίεβο ακόμα και την ώρα που διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις για ειρήνευση. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες μιλούν για «δωδεκάδες» νεκρούς στο Χάρκοβο, από τους βομβαρδισμούς των τελευταίων 24 ωρών. 

Πάντως, σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, η ρωσική εισβολή έχει μείνει πίσω σε σχέση με το πρόγραμμα, λόγω της ισχυρής αντίστασης των Ουκρανών και των διαφόρων προβλημάτων που συνάντησε σε εξοπλισμούς και logistics. Οι ΗΠΑ, ωστόσο, περιμένουν μία «μακρά και αιματηρή» μάχη για το Κίεβο. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε την απαγόρευση των πτήσεων πάνω από τη χώρα του, αλλά και την αποπομπή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο οποίο αποτελεί μόνιμο μέλος. 

Η Ουκρανία κατέθεσε και το επίσημο αίτημά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τουλάχιστον οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να στηρίζουν το μέτρο.  

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα πετάξει σήμερα στα σύνορα του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, για να συναντηθεί με τους ηγέτες της Πολωνίας και της Εσθονίας, καθώς και με βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ουκρανία: Επίσημο αίτημα ένταξης στην Ε.Ε.

Ουκρανία: Το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. επιβάλει νέες κυρώσεις

Ερντογάν: Θα περιορίσει τη διέλευση ρωσικών πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News