Κόσμος Τετάρτη 29/12/2021, 21:19
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου η Όμικρον: Σπάνε καθημερινά τα ρεκόρ

Εκτός ελέγχου η Όμικρον: Σπάνε καθημερινά τα ρεκόρ

Εκτός ελέγχου είναι η μετάλλαξη Όμικρον παγκοσμίως, λίγες ημέρες πριν το τέλος της χρονιάς, και όπως δείχνουν τα στοιχεία το τελευταίο 7ήμερο καταγράφηκαν 6,55 εκατ. κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με δεδομένα του AFP, το διάστημα από τις 22 έως τις 28 Δεκεμβρίου καταγράφηκε μια αύξηση 37% στις νέες μολύνσεις.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των θανάτων δεν ακολουθεί την ίδια ανοδική τροχιά έως τώρα και την τελευταία εβδομάδα υπήρξε μια μείωση της τάξης του 6%.

Τα «εθνικά ρεκόρ» σπάνε καθημερινά

Την ώρα που στην Ελλάδα είχαμε σήμερα νέο «μαύρο» ρεκόρ με εκτόξευση στον αριθμό των κρουσμάτων, που δείχνει ότι η υπερ-μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον έχει καταστεί κυρίαρχη, οι περισσότερες χώρες του πλανήτη βρίσκονται στη δίνη της πανδημίας.

Η Δανία, που είναι αυτή τη στιγμή παγκοσμίως η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 σε σχέση με τον πληθυσμό της, κατέρριψε σήμερα το απόλυτο ρεκόρ της με 23.228 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών.

Η Γαλλία καταγράφει σήμερα νέο υψηλό μολύνσεων, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 200.000 κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών, ενώ και στη Μάλτα, για πέμπτη φορά σε οκτώ ημέρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σημειώνει ρεκόρ.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς έως τις 2.00 και χωρίς μουσική – Απαγορεύονται τα πάρτι

Κορωνοϊός: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 28.828 νέα κρούσματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News