Κόσμος Κυριακή 10/10/2021, 19:45
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής αξιωματούχων – Tουλάχιστον 6 νεκροί

Ο κυβερνήτης Άχμεντ Λάμλας καθώς και ο υπουργός Γεωργίας, επέζησαν από την «τρομοκρατική απόπειρα δολοφονίας»

Υεμένη: Επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής αξιωματούχων – Tουλάχιστον 6 νεκροί

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν σήμερα στη νότια Υεμένη, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον αυτοκινητοπομπής κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι επέζησαν.

Ο κυβερνήτης Άχμεντ Λάμλας καθώς και ο υπουργός Γεωργίας Σάλεμ αλ-Σουκάτρι, οι οποίοι είναι και οι δύο μέλη ομάδας αυτονομιστών του νότου, επέζησαν από την «τρομοκρατική απόπειρα δολοφονίας», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην επίθεση σκοτώθηκαν ο γραμματέας Τύπου του κυβερνήτη και ο φωτογράφος του, ο επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας του και ένας τέταρτος σύντροφος καθώς και ένας περαστικός, δήλωσε πηγή της τοπικής κυβέρνησης.

Ένα πτώμα καλυμμένο με κουβέρτα βρισκόταν στο δρόμο δίπλα σε ένα απανθρακωμένο όχημα στη συνοικία αλ-Ταουάχι. Πυροσβέστες και αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Άντεν είναι η προσωρινή έδρα της υεμενίτικης κυβέρνησης η οποία πολεμά από το 2014 τους αντάρτες Χούτι που κατέλαβαν ένα μεγάλο μέρος του βορρά της χώρας, όπως και την πρωτεύουσα Σαναά.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News