Κόσμος Τετάρτη 8/09/2021, 07:42
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7,1 ρίχτερ στο Μεξικό – 1 νεκρός

Σεισμός 7,1 ρίχτερ στο Μεξικό – 1 νεκρός

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την πτώση αντικειμένου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Έκτορ Αστουδίγιο, ενώ προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τραυματίες. Πολλά κτίρια στην πόλη έχουν υποστεί ζημιές. 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα από την πόλη Ακαπούλκο, στην πολιτεία Γκερέρο, 400 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Μεξικού, διευκρίνισε το μεξικανικό κέντρο σεισμολογίας. Αρκετές μετασεισμικές δονήσεις έχουν γίνει αισθητές, ενώ υπάρχουν αναφορέας για κατολισθήσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου και πτώσεις βράχων. Ωστόσο δεν υπάρχει φόβος για τσουνάμι. 

Η δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας, Κλαούντια Σέινμπαουμ, ανέφερε μέσω Twitter πως σημειώθηκαν διακοπές της ηλεκτροδότησης. Πάντως το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς συνεχίζει ομαλά τη λειτουργία του. 

Ο πιο πρόσφατος μεγάλος σεισμός στο Μεξικό (επίσης 7,1 βαθμών) είχε πλήξει τη χώρα τη 19η Σεπτεμβρίου 2017 και είχε αφήσει πίσω του 369 νεκρούς. Το 1985, σεισμός 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε στοιχίσει τη ζωή σε 10.000 ανθρώπους στο Μεξικό.

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News