Κόσμος Τρίτη 6/07/2021, 12:23
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Νόμος υποχρεώνει τους influencers να αναφέρουν ότι έβαλαν φίλτρα

Νορβηγία: Νόμος υποχρεώνει τους influencers να αναφέρουν ότι έβαλαν φίλτρα

Ένας νόμος που προκαλεί πονοκέφαλο στους influencers των social media θεσπίστηκε στην Νορβηγία.

Ο νόμος θα σημαίνει ότι όσοι έχουν μεγάλη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα μπορούν να δημοσιεύσουν τροποποιημένες φωτογραφίες τους χωρίς μια επισήμανση του τι έχουν κάνει.

Οι κανόνες θα επηρεάσουν πληρωμένες αναρτήσεις σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ως μέρος μιας προσπάθειας «μείωσης της πίεσης για το σώμα» μεταξύ των νέων.

Επηρεάζουν επίσης όποιον δημοσιεύει μια προωθημένη πληρωμή στα κοινωνικά μέσα – συμπεριλαμβανομένων πολλών influencers, ηθοποιών και τραγουδιστών. 

Οι νέες απαιτήσεις εγκρίθηκαν ως τροποποίηση της διάταξης της σκανδιναβικής χώρας για το μάρκετινγκ.

Κυβερνητικός ιστότοπος αναφέρει ότι ο στόχος είναι να βοηθήσει ώστε να μειωθεί η πίεση στην κοινωνία λόγω των «εξιδανικευμένων ανθρώπων στη διαφήμιση». 

«Μεταξύ άλλων, καθιερώνεται η προϋπόθεση για την επισήμανση ρετουσαρισμένων διαφημίσεων, ή αλλιώς χειραγωγημένων διαφημίσεων, όταν αυτό σημαίνει ότι το σώμα του ατόμου στις διαφημίσεις αποκλίνει από την πραγματικότητα όσον αφορά το σχήμα του σώματος, το μέγεθος και το δέρμα», προσθέτει.

Θα καλύπτει φίλτρα, όπως αυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην εφαρμογή Snapchat. 

Μιλώντας στο BBC, η Μαντελίν, μια influencer, πιστεύει ότι οι νέες απαιτήσεις θα σημαίνουν ότι οι influencers στη Νορβηγία θα είναι πλέον λιγότερο πιθανό να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες τους. «Θα ντρέπονται πολύ για να το παραδεχτούν, οπότε θα επεξεργαστούν λιγότερο, όπως θα έπρεπε», είπε. 

Πηγή: bbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News