Κόσμος Κυριακή 2/05/2021, 19:45
ΚΥΠΡΟΣ

To Πασχαλινό μήνυμα του Ν.Αναστασιάδη

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Θα επιδοθούμε σε διεθνή εκστρατεία για την ανάγκη σεβασμού και υλοποίησης των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των όρων εντολής του ΓΓ του ΟΗΕ», δηλώνει στο τηλεοπτικό πασχαλινό του μήνυμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι θα ευχόταν να ήταν σε θέση να εξέφραζε ικανοποίηση για τα θετικά αποτελέσματα της συνόδου, αλλά η τουρκοκυπριακή ηγεσία, καθοδηγούμενη από την Τουρκία δεν το επέτρεψε.

Εστειλε επίσης το μήνυμα πως ο αγώνας για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με το ίδιο πείσμα που χαρακτηρίζει κάθε περήφανο λαό που δεν ανέχεται την υποδούλωση.

Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ευχή να είναι η τελευταία Ανάσταση του Κυρίου που «γιορτάζουμε κάτω από τη δοκιμασία που η πανδημία επέβαλε στην ανθρωπότητα».

«Πέραν του αγώνα επιβίωσης της πατρίδας μας, δίνουμε και μια άλλη μάχη, αυτή της διαφύλαξης της υγείας και επιβίωσης των συνανθρώπων μας. Παρά ταύτα, η ελάχιστη απόσταση που μας χωρίζει από την απαλλαγή από την πανδημία, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Για αυτό καλώ όλες και όλους να επιδείξουν το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης που επέτρεψε στη χώρα μας, σε σχέση με άλλες, να αντιμετωπίσει την κρίση με ελάχιστες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και οικονομικές επιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, ανέφερε ότι όχι μόνο προστατεύει ζωές και την υγεία μας, αλλά και διασφαλίζει τον σύντομο τερματισμό των δοκιμασιών που περάσαμε και περνούμε.

Καταλήγοντας, διαμήνυσε ότι «το μήνυμα της Ανάστασης ας αποτελέσει πηγή πίστης και δύναμης. Ας αποτελέσει την πηγή ενίσχυσης της θέλησης μας για την ανανεωμένη προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ασφάλεια και την ευημερία στη χώρα μας».

Πηγή: CyprusNews.eu

      

     

Money Review