Κόσμος Κυριακή 7/03/2021, 23:00
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco

Σαουδική Αραβία: Επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι μία από τις πιο ασφαλείς πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της δέχθηκαν απειλή σήμερα Κυριακή, όμως οι πύραυλοι και τα εξοπλισμένα με βόβμες drones δεν προκάλεσαν ούτε ανθρώπινες ούτε υλικές ζημιές. 

Το υπουργείο Ενέργειας γνωστοποίησε ότι μία δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμων στο τέρμιναλ εξαγωγών της χώρας στις ακτές του Κόλπου δέχθηκε επίθεση με drone απο τη θάλασσα. 

Ο διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία αναχαίτισε μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones εξοπλισμένων με βόμβες στον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Αυτόπτες μάρτυρες από γειτονική πόλη κάνουν λόγο για έκρηξη η οποία συγκλόνισε την πόλη Νταχράν, στην οποία εδρεύει ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco.

Η ίδια η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Οι σιίτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για σειρά επιθέσεων την Κυριακή, μεταξύ άλλων σε εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ρας Τανούρα, στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με τους ισλαμιστές Χούθι, που φέρονται να διατηρούν σχέσεις με το σιιτικό ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν, οι ίδιοι εκτόξευσαν οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους και απέστειλαν 14 drones στη Σαουδική Αραβία για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News