Κόσμος Παρασκευή 5/02/2021, 09:42
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Πιθανώς από την ερχόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί με το ρωσικό εμβόλιο

Ουγγαρία: Πιθανώς από την ερχόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί με το ρωσικό εμβόλιο

Την ερχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στην Ουγγαρία, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις. Αν όντως επιβεβαιωθεί η παραπάνω εξέλιξη η Ουγγαρία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινάει εμβολιασμούς με το ρωσικό εμβόλιο.

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ουγγαρίας ενέκρινε το Sputnik V τον περασμένο μήνα. Βάσεο της συμφωνίας που υπέγραψε η χώρα, η Ρωσία θα αποστείλει 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στην Ουγγαρία τους επόμενους τρεις μήνες, παρτίδες που επαρκούν για τον εμβολιασμό ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Η Ουγγαρία έλαβε τις πρώτες 40.000 δόσεις την περασμένη εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ο Όρμπαν, μέχρι στιγμής 264.530 Ούγγροι – εργαζόμενοι στην υγεια και οι πιο ευάλωτοι ηλικιωμένοι – έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση των εμβολίων των Pfizer και της Moderna. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως μέχρι τα μέσα Μαρτίου όλοι οι ηλικιωμένοι άνω των 60 που υποβάλλει αίτημα θα εμβολιαστούν.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ευελπιστεί να άρει τους περισσότερους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω τυ κορωνοϊού τον Απρίλιο.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News