Κόσμος Κυριακή 9/06/2024, 21:08
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Μπένι Γκαντζ αποχωρεί από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης

Ισραήλ: Ο Μπένι Γκαντζ αποχωρεί από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ ανακοίνωσε την παραίτησή του, αποσύροντας την μοναδική κεντρώα δύναμη από τον ακροδεξιό συνασπισμό της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, ζητά από τον υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, να είναι γενναίος και «να πράξει το σωστό».

Στις 18 Μαΐου, ο Γκαντζ είχε ανακοινώσει ότι το κόμμα του θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση συνασπισμού στις 8 Ιουνίου, εάν ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν υιοθετούσε έξι στόχους, με φόντο με τον πόλεμο με τη Χαμάς.

Στις προτεραιότητες του Γκαντζ περιλαμβάνονταν η επιστροφή των ομήρων, η διάλυση της Χαμάς και αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας, η προοπτική εναλλακτικής κυβερνητικής λύσης στη Λωρίδα, η επιστροφή των κατοίκων του Βορρά στα σπίτια τους έως την 1η Σεπτεμβρίου και αποκατάσταση της Νεγκέβ, προώθηση της εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία και υιοθέτηση ενός προγράμματος εθνικής θητείας, στην οποία όλοι οι Ισραηλινοί θα υπηρετούν τη χώρα.

Ενώ ο Γκαντζ ήταν προγραμματισμένο να απευθύνει ομιλία στη χώρα το βράδυ του Σαββάτου, στις 8 Ιουνίου, την ανέβαλε λόγω της είδησης της διάσωσης τεσσάρων Ισραηλινών ομήρων από την αιχμαλωσία της Χαμάς – των Νόα Αργαμανί, Αλμόγκ Μέιρ Τζαν, Αντρέι Κοζλόφ και Σλόμι Ζιβ.

Πηγή: Καθημερινή

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Βομβάρδισε ξανά τη Γάζα, μετά την απελευθέρωση 4 ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις διέσωσαν τέσσερις ομήρους

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News