Κόσμος Κυριακή 9/06/2024, 12:34
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στέλνει νέους από την Αφρική στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

Ρωσία: Στέλνει νέους από την Αφρική στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

Το Κρεμλίνο έχει αναγκάσει χιλιάδες μετανάστες και ξένους φοιτητές να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών στρατευμάτων στον πόλεμο του εναντίον της Ουκρανίας, προσθέτοντας επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό για την επίθεσή του στην περιοχή του Χάρκοβο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων.

Χρησιμοποιώντας τις τακτικές που αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά από την ομάδα μισθοφόρων Βάγκνερ, οι Ρώσοι αξιωματούχοι απειλούν ότι δεν θα παρατείνουν τις βίζες Αφρικανών φοιτητών και νεαρών εργατών εκτός εάν συμφωνήσουν να ενταχθούν στο στρατό, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Η Μόσχα στρατολογεί κατάδικους από τις φυλακές της, ενώ ορισμένοι Αφρικανοί στη Ρωσία με βίζα εργασίας έχουν τεθεί υπό κράτηση και αναγκάζονται να αποφασίσουν μεταξύ απέλασης ή μάχης, είπε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους μπόρεσαν να δωροδοκήσουν αξιωματούχους για να παραμείνουν στη χώρα και να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία, είπε ο αξιωματούχος.

Η πρακτική της Ρωσίας να στέλνει μετανάστες και φοιτητές στη μάχη υπό πίεση χρονολογείται από νωρίτερα στον πόλεμο, δήλωσε άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος. Αυτά τα στρατεύματα υφίστανται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απωλειών επειδή αναπτύσσουν όλο και περισσότερο επικίνδυνους επιθετικούς ελιγμούς προκειμένου να προστατεύσουν πιο υψηλά εκπαιδευμένες μονάδες, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με αναφορές που επικαλούνται τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Ρωσία έχει εμπλακεί σε μια παγκόσμια προσπάθεια στρατολόγησης ξένων μισθοφόρων από τουλάχιστον 21 χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών χωρών στην Αφρική. Οι εκστρατείες στρατολόγησης προσφέρουν προσοδοφόρα μπόνους και μισθούς για όσους θα ενταχθούν ως συμβασιούχοι στρατιώτες. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων έχουν επίσης στοχοποιήσει μετανάστες και φοιτητές που αναζήτησαν στο παρελθόν εργασία στη Ρωσία και σε ορισμένες περιπτώσεις παρασύρθηκαν με υποσχέσεις επικερδούς εργασίας προτού τους αναγκάσουν να εκπαιδευτούν και να αναπτυχθούν στο μέτωπο.

Σε μια σύσκεψη με ξένα μέσα ενημέρωσης στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν φάνηκε να υπονοεί ότι περίπου 10.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονται ή τραυματίζονται το μήνα και ότι οι απώλειες της Ουκρανίας είναι πέντε φορές μεγαλύτερες.

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News