Κόσμος Δευτέρα 3/06/2024, 20:07
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Κάμαλα Χάρις και Τζέικ Σάλιβαν στη Σύνοδο για την ειρήνη στην Ουκρανία

Ελβετία: Κάμαλα Χάρις και Τζέικ Σάλιβαν στη Σύνοδο για την ειρήνη στην Ουκρανία

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, θα μεταβεί στις 15 Ιουνίου στη Λουκέρνη της Ελβετίας για να πάρει μέρος στη Διάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Η Χάρις πρόκειται να υπογραμμίσει, κατά την παρουσία της εκεί, «τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν να ενθαρρύνει τις προσπάθειες της Ουκρανίας για μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη, βασισμένη στην κυριαρχία της Ουκρανίας, την εδαφική της ακεραιότητα και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προσκαλέσει στην εν λόγω Διάσκεψη τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν.

Ο 81χρονος Δημοκρατικός ηγέτης, ο οποίος θα βρίσκεται νωρίτερα στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Ιταλία, αποφάσισε ωστόσο να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Μπάιντεν πρόκειται να συμμετάσχει σε εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στην Καλιφόρνια.

Η Κάμαλα Χάρις πρόκειται, από την Ελβετία, να «επιβεβαιώσει την υποστήριξη των Αμερικανών στον ουκρανικό λαό που αμύνεται κατά της ρωσικής επιθετικότητας».

Η Χάρις θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στην Ελβετία, μαζί με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν.

Περισσότερες από εκατό χώρες και οργανισμοί έχουν δεσμευτεί να πάρουν μέρος σε αυτή τη Σύνοδο στην Ελβετία, σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην οποία δεν έχει προσκληθεί η Ρωσία.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News