Κόσμος Παρασκευή 31/05/2024, 14:45
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τερματισμός επιχειρήσεων στη Τζαμπάλια στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Τερματισμός επιχειρήσεων στη Τζαμπάλια στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον τερματισμό των επιχειρήσεών του στην περιοχή Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφήνοντας πίσω του, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατεστραμμένα 10 χιλιόμετρα σηράγγων και αρκετές εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων.

Στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις που προωθούσαν μια επίθεση στη Ράφα βρήκαν εκτοξευτές ρουκετών και άλλα όπλα καθώς και φρεάτια τούνελ που είχε κατασκευάσει η Χαμάς στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ο στρατός. Τα ισραηλινά στρατεύματα με άρματα μάχης έχουν στόχο να διασπάσουν τους σχηματισμούς μάχης της Χαμάς στην πόλη στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην περιοχή, τα στρατεύματα εντόπισαν επίσης τις σορούς επτά από τους 250 ομήρους που απήγαγαν οι μαχητές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους, σύμφωνα με ισραηλινούς απολογισμούς, σύμφωνα με το Reuters.

Το Ισραήλ κατηγόρησε αυτό που αποκαλεί σκόπιμη ενσωμάτωση μαχητών της Χαμάς σε κατοικημένες περιοχές για τον υψηλό αριθμό αμάχων στον πόλεμο. Η Χαμάς έχει αρνηθεί ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως κάλυψη για τους μαχητές.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News