Κόσμος Δευτέρα 25/01/2021, 18:08
ΚΟΣΜΟΣ

Δρ Φάουτσι: Η διπλή μάσκα προστατεύει καλύτερα

Δρ Φάουτσι: Η διπλή μάσκα προστατεύει καλύτερα

Εάν κάποιος φορά δύο μάσκες ταυτόχρονα είναι κατά πάσα πιθανότητα πιο προστατευμένος από ό,τι εάν φορά μόνο μία, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου δρ Άντονι Φάουτσι, καθώς φουντώνει σε όλο τον κόσμο η συζήτηση σχετικά με το ποιες μάσκες είναι ασφαλέστερες.

Όπως εξήγησε ο δρ Φάουτσι, η μάσκα είναι ένα κάλυμμα που αποτρέπει τα σταγονίδια εκείνου που τη φορά να φτάσουν στους άλλους, ενώ την ίδια στιγμή παρέχει και ένα βαθμό προστασίας στο χρήστη της. «Επομένως, εάν έχεις ένα κάλυμμα με ένα στρώμα και προσθέσεις άλλο ένα στρώμα από πάνω, είναι κοινή λογική ότι πιθανότατα θα είναι πιο αποτελεσματικό», είπε. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπετε ανθρώπους είτε να φορούν διπλές μάσκες ή να χρησιμοποιούν κάποια εκδοχή της N95», πρόσθεσε.

Οι αμερικανικές αρχές δεν συστήνουν επισήμως τη χρήση διπλής μάσκας ακόμα, όμως πολλά άτομα φορούσαν δύο μάσκες –μία χειρουργική και μία υφασμάτινη- κατά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Ερευνητές έχουν βρει ότι η χρήση χειρουργικής μάσκας κάτω από μία υφασμάτινη μάσκα παρέχει καλύτερη προστασία, γιατί η χειρουργική μάσκα φιλτράρει τον αέρα, ενώ η υφασμάτινη μάσκα παρέχει ένα ακόμα στρώμα προστασίας και βοηθά στην καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News