Κόσμος Κυριακή 21/04/2024, 17:53
ΚΟΣΜΟΣ

Netanjahu: Θα πολεμήσω τυχόν κυρώσεις σε βάρος στρατιωτικών μονάδων

Netanjahu: Θα πολεμήσω τυχόν κυρώσεις σε βάρος στρατιωτικών μονάδων

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε την Κυριακή ότι θα πολεμήσει ενάντια στην επιβολή κυρώσεων σε οποιαδήποτε ισραηλινή στρατιωτική μονάδα, αφού τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει ένα τέτοιο βήμα εναντίον ενός τάγματος για υποτιθέμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων.

Το Σάββατο, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον σχεδίαζε να επιβάλει κυρώσεις στο ισραηλινό τάγμα Netzah Yehuda που επιχειρεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τη λήψη μέτρων.

«Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε μια μονάδα των IDF (Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας) – θα το πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις», ανέφερε ο Netanyahu σε δήλωσή του.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι το τάγμα Netzah Yehuda είναι μια ενεργή μονάδα μάχης που λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

«Μετά από δημοσιεύματα σχετικά με κυρώσεις κατά του τάγματος, οι IDF δεν είναι ενήμερες για το θέμα. Εάν ληφθεί απόφαση επί του θέματος θα επανεξεταστεί. Οι IDF εργάζονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη διερεύνηση κάθε ασυνήθιστου γεγονότος με πρακτικό τρόπο και σύμφωνα με το νόμο», δήλωσε ο στρατός.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News