Κόσμος Σάββατο 20/04/2024, 21:42
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ενίσχυση της στρατιωτικής εκπαίδευση για την αντιμετώπιση επιθέσεων από drone

Ρωσία: Ενίσχυση της στρατιωτικής εκπαίδευση για την αντιμετώπιση επιθέσεων από drone

Η Ρωσία εντείνει τη στρατιωτική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μετά από τις επανειλημμένες επιθέσεις με UAV σε περιοχές που γειτνιάζουν με την Ουκρανία, καθώς και χτυπήματα σε στόχους -ιδιαίτερα διυλιστήρια πετρελαίου- πολύ πιο μακριά από τα σύνορα.

Ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu επισκέφθηκε το πεδίο ασκήσεων της στρατιωτικής περιφέρειας της Μόσχας για μια ενημέρωση από τον αναπληρωτή Yunus-Bek Yevkurov σχετικά με ένα σχέδιο τακτικής εκπαίδευσης που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Ιουνίου για την εξάσκηση δεξιοτήτων στην αντιμετώπιση των drones με πυρά μικρών όπλων, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια δήλωση στο Telegram το Σάββατο.  

Η Ρωσία αντιμετώπισε ένα από τα πιο έντονα μπαράζ της χρονιάς το Σάββατο, αναχαιτίζοντας περίπου 50 μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε οκτώ περιοχές από το Μπέλγκοροντ έως τη Μόσχα, ανέφερε το υπουργείο. Ο κυβερνήτης της περιοχής Μπέλγκοροντ, η οποία συνορεύει με τη βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.  

Το ολονύκτιο μπαράζ ήταν το τελευταίο που δείχνει ότι ο αγώνας της Ουκρανίας κατά της πλήρους εισβολής της Ρωσίας έχει εισέλθει σε νέα φάση, αντιπαραθέτοντας εγχώρια τεχνολογία ενάντια σε μια έκταση 2.000 χιλιομέτρων (1.200 μιλίων) με πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κυρίως σοβιετικής εποχής. 

Η Ουκρανία έχει καταφέρει να στοχεύσει με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της πολλές βιομηχανικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις φέτος, με αποτέλεσμα οι εξαγωγές ντίζελ της Ρωσίας να πέφτουν κατακόρυφα. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News