Life & Arts Δευτέρα 15/04/2024, 11:19
LIFE & ARTS

Σολτς σε Κινέζους φοιτητές: Δεν καπνίζουμε όλοι «χόρτο» στη Γερμανία

Σολτς σε Κινέζους φοιτητές: Δεν καπνίζουμε όλοι «χόρτο» στη Γερμανία

Μια ιδιαίτερη ερώτηση δέχθηκε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σήμερα Δευτέρα, στο Πανεπιστήμιο Tongji, στη Σαγκάη. Κινέζος φοιτητής τον ρώτησε, αν θα έπρεπε να καπνίζει κάνναβη σε περίπτωση που σπούδαζε στη Γερμανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος απάντησε στον φοιτητή ότι δεν χρειάζεται να καπνίζουν κάνναβη εάν σπουδάζουν στη Γερμανία, καθώς η νομιμοποίησή της στη χώρα έχει στόχο να μειώσει την κατανάλωση. Σημειώνεται ότι η χρήση κάνναβης δεν είναι νόμιμη στην Κίνα.

Η Γερμανία ψήφισε νομοθεσία για τη νομιμοποίηση της κάνναβης τον Φεβρουάριο, επιτρέποντας σε άτομα και ενώσεις να καλλιεργούν και να κατέχουν περιορισμένες ποσότητες κάνναβης.

«Δεν θέλουμε περισσότερους ανθρώπους να καταναλώνουν κάνναβη, θέλουμε λιγότερους ανθρώπους να καταναλώνουν κάνναβη, θέλουμε να υπάρχει περισσότερη δημόσια εκπαίδευση σχετικά με την κάνναβη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλαφ Σολτς. Τόνισε δε, «η απάντηση είναι πολύ απλή: Μην καπνίζετε. Θα γίνω 66 ετών φέτος και δεν έχω καπνίσει ποτέ κάνναβη».

Ο καγκελάριος, ο οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα και θα συναντηθεί με ηγέτες στο Πεκίνο αύριο Τρίτη, δήλωσε ότι η Γερμανία θέλει να βγάλει την κάνναβη «από την γκρίζα ζώνη». Περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι κατανάλωσαν κάνναβη στη Γερμανία το 2022, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Στη σκιά των εξελίξεων η επίσκεψη Σολτς στην Κίνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News