Κόσμος Σάββατο 13/04/2024, 22:55
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κόκκινο συναγερμό το Ισραήλ – Η Ιορδανία κλείνει τον εναέριο χώρο της

Σε κόκκινο συναγερμό το Ισραήλ – Η Ιορδανία κλείνει τον εναέριο χώρο της

To Ισραήλ παρακολουθεί στενά «μια σχεδιαζόμενη επίθεση» εναντίον του από το Ιράν και τους συμμάχους του στην περιοχή, δήλωσε το Σάββατο ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία για την απειλή.

Στην ανακοίνωσή του, ο Γκάλαντ δηλώνει ότι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαταγές που ενδεχομένως θα δοθούν από τη Διοίκηση Πολιτικής Προστασίας του ισραηλινού στρατού (Homefront Command), η οποία εντοπίζει εισερχόμενους πυραύλους ή από αέρος απειλές κατά της χώρας, ώστε να ειδοποιηθεί ο πληθυσμός και να σπεύσει στα καταφύγια.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε τη ματαίωση όλων των σχολικών εκδρομών και εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες και δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Ανακοινώνοντας τα μέτρα από τηλεοράσεως, ο Ντ. Χαγκάρι δήλωσε ότι δεκάδες μαχητικά βρίσκονται στον αέρα στο πλαίσιο της κατάστασης συναγερμού.

Εν τω μεταξύ, η Ιορδανία θα κλείσει προσωρινά τον εναέριο χώρο της από το βράδυ του Σαββάτου «λόγω της «επικίνδυνης κατάστασης στη Μέση Ανατολή», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Al Mamlaka.

Λευκός Οίκος: Ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναδιατύπωσαν προς το Ισραήλ την «ακλόνητη δέσμευσή τους» μετά την κατάληψη από το Ιράν φορτηγού πλοίου, το οποίο, σύμφωνα με την Τεχεράνη, συνδέεται με το Ισραήλ, σε ένα πλαίσιο κλιμάκωσης της έντασης στην Μέση Ανατολή, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

«Σήμερα το πρωί συνομίλησα με τον ισραηλινό ομόλογό μου (…) για τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή», έγραψε στο Χ ο Τζέικ Σάλιβαν. Κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος αυτού, επανέλαβα την ακλόνητη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια του Ισραήλ».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News