Κόσμος Κυριακή 31/03/2024, 15:00
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος παραβρέθηκε στην πασχαλινή λειτουργία

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος παραβρέθηκε στην πασχαλινή λειτουργία

Στην πασχαλινή λειτουργία παραβρέθηκε σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του σε εκδήλωση, αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο.

Ο 75χρονος Κάρολος μαζί με την σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα, έφθασαν με αυτοκίνητο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, τόπο ταφής της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, για να παρακολουθήσουν την πασχαλινή λειτουργία.

Ο Κάρολος ανέβαλε όλες τις προηγούμενες δημόσιες υποχρεώσεις του από τότε που τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να υποβληθεί σε θεραπεία για μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου, η οποία εντοπίστηκε έπειτα από εξετάσεις στο πλαίσιο της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο για διογκωμένο προστάτη.

Ενώ ο Κάρολος παρακολούθησε σήμερα την λειτουργία, δεν συνέβη το ίδιο με τον γιό του, Ουίλιαμ, και την οικογένειά του.

Η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κέιτ, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία μετά τον εντοπισμού καρκίνου έπειτα από την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο.

Ο Κάρολος έχει διατηρήσει κάποιες από τις δημόσιες υποχρεώσεις του όπως η υποδοχή ξένων αξιωματούχων ή οι τακτικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, σημειώνει το ΑΠΕ.

Την περασμένη εβδομάδα ο βασιλιάς Κάρολος δεν παραβρέθηκε στην λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, αλλά κοινοποίησε ένα ηχογραφημένο του μήνυμα το οποίο ακούστηκε στη διάρκεια της τελετής και στο οποίο εξέφραζε τη λύπη του που δεν μπορούσε να είναι παρών και ευχόταν στους πολίτες καλό Πάσχα.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ένα ακόμα «annus horribilis» για τη βασιλική οικογένεια

Κάρολος: Η «αντιβασιλεία», η μεταφορά εξουσίας και ο ρόλος του Ουίλιαμ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο – Επιστρέφει εσπευσμένα ο Πρίγκιπας Χάρι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News