Κόσμος Τετάρτη 13/03/2024, 11:01
FINANCIAL TIMES

Μεταναστευτικό: Ετοιμάζεται ευρωπαϊκή στήριξη 7,4 δισ. ευρώ για την Αίγυπτο

Μεταναστευτικό: Ετοιμάζεται ευρωπαϊκή στήριξη 7,4 δισ. ευρώ για την Αίγυπτο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ένα πακέτο 7,4 δισεκ. ευρώ για να στηρίξει την οικονομία της Αιγύπτου, εν μέσω φόβων ότι οι συγκρούσεις στη Γάζα και το Σουδάν μπορεί να εντείνουν τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα, ανέφεραν σήμερα οι Financial Times.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μεταβεί την Κυριακή στο Κάιρο με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, της Ιταλίας και του Βελγίου για να οριστικοποιήσουν και να ανακοινώσουν μια συμφωνία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η συμφωνία αυτή έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων που εντάθηκαν μετά την ανάφλεξη του Μεσανατολικού, εν μέσω φόβων για πιθανές μετακινήσεις προσφύγων από τη Γάζα. Ωστόσο, οι αιγυπτιακές αρχές κράτησαν τα σύνορά τους σφραγισμένα.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα στήριξη στον ενεργειακό τομέα της Αιγύπτου και στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου αριθμού προσφύγων στη χώρα. Επίσης, αναμένεται να βοηθήσει στην οχύρωση των συνόρων της Αιγύπτου με τη Λιβύη, από όπου μετανάστες διασχίζουν τη Μεσόγειο για να περάσουν στην Ευρώπη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News