Κόσμος Τρίτη 20/02/2024, 19:12
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Putin διαψεύδει τον ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι η Ρωσία σχεδιάζει πυρηνικό όπλο στο διάστημα

Ο Putin διαψεύδει τον ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι η Ρωσία σχεδιάζει πυρηνικό όπλο στο διάστημα

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin διαψεύδει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι σχεδιάζει να αναπτύξει πυρηνικό όπλο στο διάστημα. «Ήμασταν πάντα κατηγορηματικά κατά και είμαστε και τώρα κατά της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στο διάστημα», δήλωσε ο Putin την Τρίτη σε τηλεοπτική συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu. «Κάνουμε στο διάστημα μόνο ό,τι κάνουν και άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών».

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι η Ρωσία συζητά το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει ένα πυρηνικό όπλο στο διάστημα, δήλωσαν αυτή την εβδομάδα άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, μια διαπίστωση που προέκυψε μετά τη δημόσια προειδοποίηση κορυφαίου Ρεπουμπλικάνου της Βουλής των Αντιπροσώπων για μια απροσδιόριστη απειλή εθνικής ασφάλειας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε την Παρασκευή ότι το ρωσικό πρόγραμμα σχετίζεται με την καταστροφή δορυφόρων στο διάστημα, αν και δεν υπήρχαν στοιχεία ότι η Μόσχα είχε αποφασίσει να προχωρήσει το πρόγραμμα. 

Ο Biden δήλωσε ότι το αντιδορυφορικό διαστημικό όπλο που αναπτύσσει η Ρωσία δεν αποτελεί πυρηνική απειλή για όσους βρίσκονται στη Γη και ότι αναμένει ότι το Κρεμλίνο θα επιλέξει τελικά να μην αναπτύξει το σύστημα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Εξετάζει περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον Ναβάλνι

Πούτιν: Οι Ρώσοι επιστήμονες είναι κοντά στη δημιουργία εμβολίου για τον καρκίνο

Γιατί ο Πούτιν ανέβαλε το ταξίδι στην Τουρκία;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News