Κόσμος Σάββατο 27/01/2024, 22:20
ΚΟΣΜΟΣ

Netanyahu: Στόχος μας παραμένει η εξάλειψη της Χαμάς στη Γάζα

Netanyahu: Στόχος μας παραμένει η εξάλειψη της Χαμάς στη Γάζα

Ενώ κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιέζουν για μια συμφωνία για τους ομήρους και μια παύση του πολέμου στη Γάζα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε το Σάββατο ότι το μόνο αποδεκτό αποτέλεσμα είναι η εξόντωση της Χαμάς και κάθε απειλής που μπορεί αυτή να αποτελεί για το Ισραήλ.  

Ο Netanyahu, σε απογευματινή συνέντευξη Τύπου σήμερα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, κρατούσε ένα αντίγραφο στα αραβικά του «Mein Kampf» (Ο Αγών μου) του Αδόλφου Χίτλερ και είπε ότι βρέθηκε, μαζί με άλλη ναζιστική προπαγάνδα, από ισραηλινούς στρατιώτες σε σπίτια της Γάζας.  

Όταν το Ισραήλ τελειώσει στη Γάζα, είπε, αυτή η αντισημιτική επιμόρφωση δεν θα συνεχιστεί.

«Αν δεν εξαλείψουμε τους τρομοκράτες της Χαμάς, αυτούς τους “νέους ναζί”, η επόμενη σφαγή είναι μόνο θέμα χρόνου», είπε, αναφέρει το Bloomberg.

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών William Burns πρόκειται να συμμετάσχει σε νέες συνομιλίες για τους ομήρους τις επόμενες ημέρες, επιδιώκοντας μια συμφωνία που, όπως λένε Αμερικανοί και περιφερειακοί αξιωματούχοι, θα αποτελεί μέρος μιας εκεχειρίας τουλάχιστον δύο μηνών.

Ο Netanyahu δεν αναφέρθηκε σε τέτοιες συνομιλίες ή σε οποιαδήποτε παύση των μαχών. Αντ’ αυτού, είπε ότι έδωσε εντολή στους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών να φέρουν ενώπιον της κυβέρνησης «ένα άνευ προηγουμένου σχέδιο, ένα τεράστιο σχέδιο, για την ενίσχυση των αμυντικών βιομηχανιών μας για τις επόμενες δεκαετίες».

Την ώρα που μιλούσε, ισραηλινά στρατεύματα έδιναν έντονες μάχες γύρω από την κεντρική πόλη Χαν Γιουνίς της Γάζας και χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκεί εθεάθησαν να προσπαθούν να απομακρυνθούν σε ασφαλές μέρος. 

Ο πόλεμος ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, όταν πράκτορες της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ, σκοτώνοντας 1.200 άτομα και απαγάγοντας 240. Το Ισραήλ απάντησε με επιθέσεις από αέρος, θαλάσσης και ξηράς, σκοτώνοντας σχεδόν 26.000, σύμφωνα με αξιωματούχους της Χαμάς, οι οποίοι δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεσανατολικό: «Τουλάχιστον 11 ένοπλοι» νεκροί στη νότια Γάζα – Εντονη ανησυχία για τους αμάχους

Τι σημαίνει η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Γάζα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News