Κόσμος Κυριακή 7/01/2024, 22:20
ΚΟΣΜΟΣ

Μπλίνκεν: Εστειλε, από το Κατάρ, μηνύματα προς την πλευρά του Νετανιάχου

Μπλίνκεν: Εστειλε, από το Κατάρ, μηνύματα προς την πλευρά του Νετανιάχου

Ησύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να γίνει «μεταστατική», προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, από το Κατάρ το οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο της νέας περιοδείας που πραγματοποιεί σε αραβικές χώρες και στο Ισραήλ.

«Είναι μια σύγκρουση που θα μπορούσε εύκολα να γίνει μεταστατική προκαλώντας ακόμη περισσότερη ανασφάλεια και περισσότερα δεινά», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Ντόχα, υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται με στόχο να «αποτρέψουν την εξάπλωση της σύγκρουσης» στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε, επίσης, ότι όταν επισκεφθεί το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα θα πει στους Ισραηλινούς αξιωματούχους ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» να κάνουν περισσότερα προκειμένου να προστατεύσουν τους αμάχους στη Γάζα, οι οποίοι πρέπει να μπορούν «να επιστρέψουν στο σπίτι τους».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι πρέπει να επιτραπεί στους Παλαιστίνιους άμαχους να γυρίσουν στα σπίτια τους και ότι εκείνοι δεν πρέπει να πιεστούν να εγκαταλείψουν τη Γάζα. «Οι Παλαιστίνιοι άμαχοι πρέπει να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες», τόνισε από τη Ντόχα, έχοντας δίπλα του τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ-Θάνι.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS