Κόσμος Κυριακή 17/12/2023, 10:09
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ο Modi ζητά έρευνα για την παραβίαση του κοινοβουλίου

Ινδία: Ο Modi ζητά έρευνα για την παραβίαση του κοινοβουλίου

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Narendra Modi ζήτησε λεπτομερή έρευνα σχετικά με τη μεγάλη παραβίαση της ασφάλειας του κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα, απορρίπτοντας τα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για συζήτηση στην αίθουσα για το περιστατικό.

«Αυτό που συνέβη είναι πολύ σοβαρό», δήλωσε ο Modi στην εφημερίδα Dainik Jagran σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, στα πρώτα του σχόλια για την παραβίαση της Τετάρτης. «Δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε, θα πρέπει να γίνει λεπτομερής έρευνα για το συμβάν».

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, απαγγέλλοντας κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος τεσσάρων, αφού ένας άνδρας πήδηξε στην αίθουσα της Κάτω Βουλής ενώ τα μέλη συνεδρίαζαν, φώναξε συνθήματα και πυροδότησε ένα δοχείο καπνού. Ένας δεύτερος άνδρας προσπάθησε να τον ακολουθήσει. Και οι δύο πιάστηκαν από τους βουλευτές και το προσωπικό ασφαλείας και απομακρύνθηκαν.

Το περιστατικό συνέβη στην 22η επέτειο της επίθεσης στο κοινοβουλευτικό συγκρότημα κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε ένοπλοι.

Μέλη του κοινοβουλίου δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι δύο άνδρες είχαν φωνάξει συνθήματα, μεταξύ των οποίων «η δικτατορία δεν θα γίνει αποδεκτή». Οι οικογένειες ορισμένων από τους τέσσερις υπόπτους δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης ότι είχαν εκφράσει την ενόχλησή τους επειδή δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεκατέσσερις βουλευτές έχουν τεθεί σε προσωρινή παύση επειδή διέκοψαν τις εργασίες του κοινοβουλίου απαιτώντας συζήτηση και δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Amit Shah σχετικά με το περιστατικό.

Ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής του Κοινοβουλίου ανακοίνωσε επανεξέταση των θεμάτων ασφάλειας και η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν το περιστατικό.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS