Κόσμος Τετάρτη 22/11/2023, 10:50
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίσκεψη Μπλίνκεν στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της παύσης πυρός

Νέα επίσκεψη Μπλίνκεν στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της παύσης πυρός

Πληροφορίες που μετέδωσε την Τετάρτη τα ξημερώματα το Ρόιτερς αναφέρουν ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν σκοπεύει την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη στο Ισραήλ, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας με τη Χαμάς ανθρωπιστικής εκεχειρίας.

Το πρακτορείο επικαλείται δημοσιεύματα σε καλά πληροφορημένες αμερικανικές ιστοσελίδες, που αναφέρουν ότι σκοπός του κ. Μπλίνκεν είναι ν α έχει συναντήσεις τόσο με Ισραηλινούς όσο και με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, με την προοπτική να κτίσει πάνω στη συνεννόηση που κατέστη εφικτή με τη διαμεσολάβηση κυρίως του Κατάρ για την τετραήμερη παύση πυρός με απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστίνιων εγκλείστων σε φυλακές.

Εφόσον όντως πραγματοποιηθεί, θα πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου που ξέσπασε από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

Το βράδυ της Τρίτης η Ουάσιγκτον χαιρέτισε τη συμφωνία ανθρωπιστικής εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εκφράζει την ικανοποίησή του για την ανταλλαγή ομήρων με φυλακισμένους που συμφωνήθηκε σε

Αντίστοιχη ικανοποίηση έχουν εκφράσει πολλές πλευρές όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ιορδανία, αλλά και η Ελλάδα διά του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News