Κόσμος Σάββατο 18/11/2023, 22:21
ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ της διακυβέρνησης της Λωρίδας της Γάζας από την Παλαιστινιακή Αρχή ο Τζο Μπάιντεν

Υπέρ της διακυβέρνησης της Λωρίδας της Γάζας από την Παλαιστινιακή Αρχή ο Τζο Μπάιντεν

Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει, εν τέλει, να αναλάβει την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Οχθης μετά τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε άρθρο γνώμης, με τίτλο «Οι ΗΠΑ δεν θα υποχωρήσουν στις προκλήσεις του Πούτιν και της Χαμάς», που δημοσιεύεται στην Washington Post. 

Ο Aμερικανός πρόεδρος δηλώνει μεταξύ άλλων, αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ότι δεν πρέπει να υπάρξει αναγκαστικός εκτοπισμός πολιτών από την Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Δυτική Οχθη και η Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να ενωθούν υπό μία κοινή κυβερνητική δομή και τελικά υπό μία ανασυγκροτημένη Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εκδώσουν απαγορεύσεις εισόδου κατά των «εξτρεμιστών» που επιτίθενται κατά πολιτών στην Δυτική Οχθη.

«Εχω δηλώσει με έμφαση στην ισραηλινή ηγεσία ότι η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων στην Δυτική Οχθη πρέπει να σταματήσει και εκείνοι που διαπράττουν τις βιαιότητες πρέπει να λογοδοτήσουν», γράφει ο Aμερικανός πρόεδρος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News