Κόσμος Σάββατο 18/11/2023, 10:50
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα «σε μία ώρα»

Το Ισραήλ δηλώνει ότι η Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, χρησιμοποιεί το νοσοκομείο ως στρατιωτική βάση

Γάζα: Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα «σε μία ώρα»

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες έδωσαν σήμερα, κατά την τέταρτη ημέρα της εφόδου τους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, εντολή από μεγάφωνα για την εκκένωσή του «σε μία ώρα», ανέφερε δημοσιογράφος του AFP που βρίσκεται εκεί.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι βρίσκονται μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα και οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για την τύχη τους έχουν ενταθεί.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι η Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, χρησιμοποιεί το νοσοκομείο ως στρατιωτική βάση.

Το Αλ Σίφα είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας και η κατάσταση εκεί είναι «καταστροφική» για τους ασθενείς, τους εκτοπισμένους και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται εκεί χωρίς να έχει ρεύμα, «ούτε νερό ούτε τρόφιμα», όπως δήλωσε στο AFP ο διευθυντής του, ο γιατρός Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια. 

Το προσωπικό του Αλ Σίφα ανακοίνωσε ότι ένα πρόωρο βρέφος πέθανε στο νοσοκομείο χθες. Πρόκειται για το πρώτο που πεθαίνει στο διάστημα των δύο ημερών που μεσολάβησαν από την έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων στο νοσοκομειακό συγκρότημα. Τρία πρόωρα βρέφη είχαν πεθάνει τις προηγούμενες ημέρες, όταν είχε περικυκλωθεί το νοσοκομείο.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News