Κόσμος Σάββατο 11/11/2023, 19:39
Χ. ΝΑΣΡΑΛΑ

Χεζμπολάχ: Tο μέτωπο στον νότιο Λίβανο «θα παραμείνει ενεργό»

Χεζμπολάχ: Tο μέτωπο στον νότιο Λίβανο «θα παραμείνει ενεργό»

Ο επικεφαλής της σιιτικής Χεζμπολάχ στο Λίβανο, Χασάν Νασράλα, δήλωσε ότι η οργάνωση χρησιμοποίησε νέου τύπου όπλα και έπληξε νέους στόχους στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, ενώ δεσμεύτηκε ότι το μέτωπο εναντίον του «ορκισμένου εχθρού» θα παραμείνει ενεργό.

Αυτή ήταν η δεύτερη ομιλία του ισλαμιστή ηγέτη αφού ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, τον Οκτώβριο. Στο πρώτο διάγγελμά του, την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα οι συγκρούσεις στο μέτωπο του Λιβάνου να μετατραπούν σε κανονικό πόλεμο.

Το Σάββατο ο Νασράλα είπε ότι οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ «αναβαθμίστηκαν». «Υπήρξε ποσοτική βελτίωση όσον αφορά τον αριθμό των επιχειρήσεων, το μέγεθος και τον αριθμό των στόχων αλλά και αύξηση του είδους των όπλων» ανέφερε σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Τόνισε δε ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Μπουρκάν (ή «Ηφαίστειο»), που μπορεί να φέρει εκρηκτικό ωφέλιμο φορτίο μεταξύ 300-500 κιλών και επιβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά η οργάνωση χρησιμοποίησε οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επιπλέον, ο Νασράλα είπε ότι η οργάνωση έπληξε, επίσης για πρώτη φορά, με πυραύλους Κατσιούσα, την πόλη Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για τον θάνατο τριών κοριτσιών και της γιαγιάς τους. «Αυτό το μέτωπο θα παραμείνει ενεργό», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Νασράλα αποκάλυψε ότι στο εξής θα στέλνονται καθημερινά «αναγνωριστικά drones» στο ισραηλινό έδαφος, ορισμένα εκ των οποίων θα φτάνουν μέχρι τη Χάιφα, την Ακρα και το Σάφεντ στα βόρεια.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News