Κόσμος Κυριακή 5/11/2023, 15:52
ΚΟΣΜΟΣ

Μεσανατολικό και θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος στη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Μπλίνκεν

Μεσανατολικό και θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος στη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Μπλίνκεν

Η κρίση στη Μέση Ανατολή και η πρόταση της Κύπρου για δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση στην περιοχή, όπως αυτή εξελίσσεται.

Ο κ. Μπλίνκεν εξέφρασε ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία για τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ως προς το θέμα των εκκενώσεων υπηκόων διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και των ΗΠΑ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, λεπτομερώς η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γάζα, ενώ τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης της εν εξελίξει κρίσης.

O κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε, επίσης, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία προς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από εκεί που είχαν διακοπεί και για διορισμό απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών προς τον σκοπό αυτό.

Στη συνάντηση παρέστη, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στην Κύπρο εκτάκτως ο Αντονι Μπλίνκεν

Μεσανατολικό: Το Κατάρ ζητεί «περίοδο ηρεμίας» ώστε να λειτουργήσουν οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους

Μεσανατολικό: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα – Στην Τουρκία σήμερα ο Μπλίνκεν

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News