Κόσμος Τετάρτη 1/11/2023, 23:00
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ευχαριστίες προς την Αίγυπτο για την απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ευχαριστίες προς την Αίγυπτο για την απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ

Η ΕΕ χαιρετίζει την απομάκρυνση ορισμένων πολιτών της ΕΕ και άλλων ξένων υπηκόων, καθώς και τραυματιών μέσω της συνοριακής διέλευσης της Ράφας, μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ευχαρίστησε τις αιγυπτιακές αρχές για τη βοήθεια που παρείχαν στους «ξένους πολίτες, το προσωπικό διεθνών οργανισμών και τις οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένων ευρωπαίων πολιτών, να εισέλθουν με ασφάλεια στη χώρα τους».

«Ήταν ένα σημαντικό αίτημα που υποβάλαμε στους εταίρους μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να εντείνουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα» υπογράμμισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή, η ΕΕ τριπλασίασε την ανθρωπιστική της βοήθεια προς τη Γάζα στα 78 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να επιτρέψει στους εταίρους της να συνεχίσουν το ανθρωπιστικό τους έργο.

Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που εγκρίθηκαν στις 26 Οκτωβρίου, ζητούσαν συνεχή, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη μέσω όλων των απαραίτητων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών διαδρόμων και των παύσεων για ανθρωπιστικές ανάγκες, προσθέτει η Κομισιόν.

Η ΕΕ έχει ξεκινήσει επιχείρηση αερογέφυρας για την ανθρωπιστική βοήθεια για να βοηθήσει τους ανθρώπους που επλήγησαν από την κρίση, διευκολύνοντας την παράδοση ανθρωπιστικού υλικού που παρέχεται από τους εταίρους.

Από τις 16 Οκτωβρίου, έξι πτήσεις που μετέφεραν περισσότερους από 263 τόνους βοήθειας έφτασαν στην Αίγυπτο. Οι επιχειρήσεις αποσκοπούν στη διευκόλυνση της προκαθορισμένης βοήθειας για την υποστήριξη της ταχείας παροχής βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Γάζα.

Τέλος, ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ έχει ενεργοποιηθεί για να προσφέρει υποστήριξη για πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News