Κόσμος Παρασκευή 27/10/2023, 20:10
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπόρις Τζόνσον σε ρόλο τηλεοπτικού παρουσιαστή στο GB News

Ο 59χρονος πολιτικός παρέδωσε την έδρα του τον Ιούνιο λόγω της έρευνας που τον έκρινε ένοχο για σκόπιμη παραπλάνηση του κοινοβουλίου

Ο Μπόρις Τζόνσον σε ρόλο τηλεοπτικού παρουσιαστή στο GB News

Ο Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνει την παρουσίαση εκπομπής στο GB News, κανάλι στο οποίο ήδη βρίσκονται οι υπέρμαχοι του Brexit, Τζέικομπ Ρις-Μογκ και Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώθηκε ως παρουσιαστής την Παρασκευή, με το GB News να ανακοινώνει ότι ο Τζόνσον θα διαδραματίσει πλέον βασικό ρόλο στην κάλυψη από το κανάλι των γενικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο και των εκλογών στις ΗΠΑ το επόμενο έτος.

Το GB News ανήκει από κοινού στον διαχειριστή hedge fund Σερ Μάικλ Μάρσαλ και στη Legatum, μια επενδυτική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι, συνιδρυτής της οποίας είναι ο πρόεδρος του GB News Αλαν Μακόρμικ. 

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο X, ο πρώην πρωθυπουργός είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που σας ανακοινώνω ότι σύντομα θα είμαι μαζί σας στο GB News. Θα δώσω σε αυτό το αξιόλογο νέο τηλεοπτικό κανάλι τις απόψεις μου για τα πάντα, από τη Ρωσία, την Κίνα, τον πόλεμο στην Ουκρανία, το πώς αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις προκλήσεις».

Ο Τζόνσον παραιτήθηκε από πρωθυπουργός το 2022, μετά από μαζική εξέγερση υπουργών.

Ο 59χρονος πολιτικός παρέδωσε την έδρα του τον Ιούνιο λόγω της έρευνας που τον έκρινε ένοχο για σκόπιμη παραπλάνηση του κοινοβουλίου σε σχέση με πάρτι που έκανε στη Ντάουνιγνκ Στριτ εν μέσω του lockdown για την Covid-19. Eκτοτε δίνει ομιλίες και αρθρογραφεί. 

Ο Τζόνσον, γνωστός για την εμπλοκή του σε σκάνδαλα, ξεκίνησε την επαγγελματική του ζωή στη δημοσιογραφία, αλλά απολύθηκε από την εφημερίδα Times επειδή επινόησε μια δήλωση. Συνέχισε στη Daily Telegraph, όπου ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες επιτίθετο φραστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αργότερα ακολούθησε παράλληλη σταδιοδρομία σε μέσα ενημέρωσης ως συντάκτης του περιοδικού Spectator και στην πολιτική ως βουλευτής και πριν γίνει πρωθυπουργός είχε τακτική στήλη στη Daily Telegraph

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News