Κόσμος Τρίτη 24/10/2023, 12:28
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αγνοούμενοι μετά τη σύγκρουση φορτηγών – πλοίων

Γερμανία: Αγνοούμενοι μετά τη σύγκρουση φορτηγών – πλοίων

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν κοντά στο γερμανικό νησί Χέλγκολαντ της Βόρειας Θάλασσας με την επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό αγνοουμένων να βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η γερμανική κεντρική διοίκηση για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στη θάλασσα.

Τα πλοία «Polesie» και «Verity» συγκρούστηκαν γύρω στις 06.00 το πρωί ώρα Ελλάδας σε απόσταση περίπου 12 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Χέλγκολαντ, με αποτέλεσμα να έχει πιθανόν βυθιστεί το «Verity», σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής διοίκησης.

Ενας άνθρωπος διασώθηκε από τη θάλασσα και λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες, ενώ σύμφωνα με τη Bild τουλάχιστον άλλοι έξι ναυτικοί αγνοούνται. 

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν σκάφος διάσωσης, σκάφη της αστυνομίας, αεροσκάφος με ειδικούς αισθητήρες και ένα ελικόπτερο. Στο σημείο σπεύδει και ένα παραπλέον κρουαζιερόπλοιο, όπου και θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στους ναυτικούς που θα περισυλλεγούν ζωντανοί.

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι αντίξοες, με ανέμους 6 μποφόρ και κύματα που φτάνουν έως τα τρία μέτρα ύψος.

Το πλοίο «Polesie», με 22 επιβαίνοντες, δεν έχει βυθιστεί, σύμφωνα με τις Αρχές. Το βρετανικής σημαίας «Verity», μήκους 91 μέτρων και πλάτους 14 μ., έπλεε από τη Βρέμη προς το αγγλικό λιμάνι του Ιμινγκχαμ.

Το «Polesie», μήκους 190 μ. και πλάτους 29 μ., έπλεε από το Αμβούργο προς την ισπανική πόλη Λα Κορούνια.

Εκπρόσωπος Τύπου της κεντρικής διοίκησης δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να αναφέρει εάν έχει σημειωθεί διαρροή πετρελαίου στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τα αίτια της σύγκρουσης των δύο φορτηγών πλοίων ούτε για τον αριθμό των αγνοουμένων, με τα γερμανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για την αναζήτηση «αρκετών ανθρώπων».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News